Peste 20.000 de copii, blocaţi în oraşul Fallujah, aflat sub asediu

Peste 20.000 de copii sunt blocaţi în oraşul Fallujah, controlat de gruparea teroristă Stat Islamic, care acum se află sub asediul forţelor irakiene, fiind în pericol să moară de foame sau să fie folosiţi în lupte, a anunţat UNICEF, informează site-ul postului de televiziune France24.

371 afișări
Imaginea articolului Peste 20.000 de copii, blocaţi în oraşul Fallujah, aflat sub asediu

Peste 20.000 de copii, blocaţi în oraşul Fallujah, aflat sub asediu (Imagine Shutterstock / Mediafax Foto)

Puţini locuitori care au reuşit să fugă din Fallujah, după declanşarea ofensivei guvernamentale împotriva grupului Stat Islamic, vorbesc de lipsuri severe în ceea ce priveşte aprovizionarea cu alimente şi apă potabilă.

"UNICEF estimează că cel puţin 20.000 de copii rămân blocaţi în oraş", a declarat Peter Hawkins, reprezentantul agenţiei ONU în Irak.

"Copiii se confruntă cu riscul de recrutare forţată în luptă, proceduri stricte de securitate şi separarea de familiile lor," a mai spus Hawkins.

UNICEF a reînoit solicitarea pentru deschiderea de coridoare sigure care să permită populaţiei civile să fugă din oraşul asediat.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici