Video Peste 20 de persoane rănite şi alte zeci de mii evacuate, după ce taifunul Goni a ajuns în Japonia - VIDEO

Peste 20 de persoane au fost rănite şi alte zeci de mii au fost evacuate după ce, marţi, regiunea de sud-vest a Japoniei a fost lovită de taifunul Goni, informează site-ul agenţiei de presă DPA.

344 afișări

Taifunul Goni a provocat marţi numeroase pagube în insula Kyushu, din extremitatea sudică a Japoniei, cauzând întreruperi ale traficului, avariind mai multe case, magazine şi maşini. Zeci de mii de persoane au fost evacuate din locuinţele lor din cauza avertizărilor meterorologice privitoare la alunecări de teren şi la creşterea nivelului apelor.

Potrivit previziunilor meteorologice emise de Agenţia de Meteorologie a Japoniei, taifunul Goni, odată ajuns în Marea Japoniei, a produs ploi masive şi rafale de vânt puternice în regiuni extinse din sud-vestul Japoniei.

Aproximativ 250 de zboruri şi zeci de curse feroviare au fost anulate în cursul zilei de marţi, în timp ce sute de mii de gospodării au rămas fără electricitate în sud-vestul Japoniei şi în insula Okinawa, din sud-est, potrivit televiziunii publice japoneze NHK.

Luni, taifunul Goni ajunsese deasupra Mării Japoniei, la 90 de kilometri de oraşul Hagi, din sud-vestul Japoniei, şi s-a deplasat cu o viteză de 35 km/h spre oraşul Arao din insula Kyushu. Cel de-al 15-lea taifun din sezonul ploios a produs rafale de vânt cu o viteză de 180 km/h.

Taifunul Goni s-a deplasat dinspre insulele Filipine, unde, după trei zile de ploi continue, de vineri până duminică, cel puţin 15 persoane au murit şi alte câteva sunt date dispărute. Mai mult de 32.000 de oameni au fost evacuaţi din locuinţele lor şi s-au îndreptat către adăposturi pentru a se feri de taifun, în timp ce peste 1.000 de case au fost avariate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici