Peste 27.000 de oameni au fost evacuaţi din sudul Californiei, în urma unor incendii de vegetaţie

Peste 27.000 de oameni au fost evacuaţi din sudul statului american California, în urma unor incendii puternice de vegetaţie care au izbucnit pe parcursul zilei de marţi, iar sute de locuinţe au fost distruse de flăcări, relatează CNN şi New York Times.

634 afișări
Imaginea articolului Peste 27.000 de oameni au fost evacuaţi din sudul Californiei, în urma unor incendii de vegetaţie

Peste 27.000 de oameni au fost evacuaţi din sudul Californiei, în urma unor incendii de vegetaţie

Unul dintre incendii a izbucnit în districtul Ventura, iar flăcările se extind foarte rapid, au anunţat autorităţile locale. În Ventura, flăcările au distrus circa 45.000 de acri de teren agricol, iar peste 27.000 de persoane au fost evacuate.

”Pompierii lucrează din greu pentru a reduce pagubele asupra locuinţelor din zonă. Au loc evacuări în mai multe zone din sudul Californiei”, a scris pe Twitter Departamentul de Pompieri din Ventura.

Alte trei incendii au izbucnit pe parcursul zilei de marţi. În districtul Los Angeles flăcările au cuprins peste 11.000 de acri de teren şi au distrus câteva zeci de locuinţe. În San Bernardino, trei persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, iar în Santa Clarita, peste 1.000 de acri de teren agricol au fost mistuite de flăcări.

Autorităţile susţin că incendiile se extind cu repeziciune din cauza rafalelor de vânt puternice, însă nu au fost stabilite cauzele izbucnirii incendiilor.

Jerry Brown, guvernatorul statului California a declarat stare de urgenţă în districtul Ventura.

”Incendiul este foarte periculos şi se răspândeşte rapid. Este foarte important ca rezidenţii să fie pregătiţi pentru a fi evacuaţi de urgenţă”, a declarat guvernatorul Californiei.

În luna octombrie, 36 de persoane au murit în urma incendiilor de vegetaţie care au afectat timp de o săptămână nordul statului american California.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici