Peste 3.000 de decese cauzate de coronavirus în SUA, cel puţin 540 în cea mai neagră zi de până acum

Numărul deceselor cauzate de coronavirus a urcat luni la peste 3.000 în Statele Unite, fiind ziua cea mai neagră de la începutul pandemiei în SUA, relatează Reuters.

972 afișări
Imaginea articolului Peste 3.000 de decese cauzate de coronavirus în SUA, cel puţin 540 în cea mai neagră zi de până acum

Peste 3.000 de decese cauzate de coronavirus în SUA, cel puţin 540 în cea mai neagră zi de până acum

Numărul total de decese înregistrate în Statele Unite au atins 3.017, cel puţin 540 decese înregistrându-se luni, iar cazurile raportate au urcat la peste 163.000, potrivit unui raport al Reuters.

Oamenii din New York şi New Jersey s-au strâns pe ambele părţi ale râului Hudson pentru a aplauda venirea navei Comfort a Marinei SUA, un petrolier convertibil vopsit în alb cu cruci roşii uriaşe, care a trecut pe lângă Statuia Libertăţii însoţit de nave de sprijin şi elicoptere.

Nava Comfort va trata pacienţii non-coronavirus, inclusiv cei care necesită intervenţii chirurgicale şi în stare critică, în efortul de a elibera alte spitale pentru a lupta împotriva virusului, a informat Marina americană.

„Este o atmosferă de război şi trebuie să ne unim cu toţii”, a declarat Bill de Blasio, primarul oraşului New York, care a fost printre demnitarii veniţi să aplaude să salveze sosirea navei în apropiere de debarcaderului Midtown Manhattan.

Capacitatea spitalelor din zona oraşului New York au fost depăşite din cauza pacienţilor care suferă de COVID-19, boala respiratorie cauzată de virus. Oficialii au făcut apel la voluntarii din domeniul sănătăţii pentru a suplini lipsa personalului.

Pentru a uşura presiunea din New York, construcţia unui spital de campanie cu 68 de paturi a început duminică în Parcul Central din Manhattan. Corturile albe înfiinţate au evocat un sentiment de război într-o insulă verde folosită în mod obişnuit de newyorkezi pentru a face exerciţii, a picnic şi a se bucura de primele semne ale primăverii.

Spitalul improvizat, oferit de Institutul Mount Sinai şi organizaţia non-profit Samaritan's Purse, este de aşteptat să înceapă internarea pacienţilor, marţi, a spus de Blasio.

În California, un alt stat puternic afectat, guvernatorul Gavin Newsom a spus că numărul spitalizărilor generate de COVID-19 s-a dublat aproape în ultimele patru zile şi numărul de pacienţi internaţi la Terapie Intensivă s-a triplat. Oficialii de acolo au apelat, de asemenea, la voluntarii medicali.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici