Peste 30 de persoane, dispărute în urma coliziunii a două nave în largul coastelor Chinei / O cantitate semnificativă de petrol s-a scurs în mare

Treizeci şi două de persoane sunt date dispărute în urma coliziunii între un cargobot şi un tanc petrolier în largul coastelor de est ale Chinei, iar în urma incidentului s-a scurs o cantitate semnificativă de petrol în mare, informează agenţia de ştiri Dpa.

8366 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de persoane, dispărute în urma coliziunii a două nave în largul coastelor Chinei / O cantitate semnificativă de petrol s-a scurs în mare

Peste 30 de persoane, dispărute în urma coliziunii a două nave în largul coastelor Chinei / O cantitate semnificativă de petrol s-a scurs în mare / Foto: Twitter @PDChina

Autorităţile chineze au demarat o operaţiune de căutare şi salvare a membrilor echipajului tancului petrolier, care au fost daţi dispăruţi, aparent fiind vorba de 30 de iranieni şi două persoane din Bangladesh.

O fotografie difuzată de televiziunea de stat chineză arăta o coloană groasă de fum degajată în urma incendiului care a cuprins tancul petrolier înregistrat în Panama, care transporta petrol din Iran spre Coreea de Sud.

Accidentul naval s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, la 300 de kilometri est de oraşul Shanghai.

Cei 21 de membri ai echipajului cargobotului chinez au fost salvaţi, însă autorităţile nu au reuşit să ia legătura cu echipajul tancului petrolier.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici