Peste 30 de persoane, găsite fără semne vitale în apropierea vulcanului care a erupt în Japonia - FOTO, VIDEO

Peste 30 de persoane care se aflau în drumeţie au fost găsite duminică de echipele de salvare în "stop cardiac" în apropiere de vulcanul care a erupt în centru Japoniei, a anunţat poliţia.

1538 afișări
Imaginea articolului Peste 30 de persoane, găsite fără semne vitale în apropierea vulcanului care a erupt în Japonia - FOTO, VIDEO

Peste 30 de persoane, găsite fără semne vitale în apropierea vulcanului care a erupt în Japonia (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ei au fost găsiţi în apropiere de vârful Ontake, cu altitudinea de 3.067 de metri între prefecturile Nagano şi Gifu. Vulcanul a început să erupă sâmbătă.

Echipele de salvare vorbesc despre "stop cardiac" în cazul victimelor care nu prezintă niciun semn vital, iar acest termen este folosit în mod curent de autorităţi în Japonia în aşteptarea certificatului de deces emis de medici.

"Avem confirmarea că peste 30 de persoane cu stop cardiac au fost găsite în apropiere de creastă", a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al prefecturii Nagano, fără alte precizări.

Aproximativ 550 de militari, poliţişti şi pompieri participau la operaţiunile de salvare pentru a le veni în ajutor zecilor de persoane blocate pe munte de vulcan.

Aproximativ 300 de persoane se îndreptau spre vârf în momentul în care vulcanul Ontake a început să erupă sâmbătă la prânz, proiectând în jur nori de cenuşă, pietre şi vapori.

Majoritatea au fugit dar câteva zeci - între 45 şi 49, potrivit estimărilor autorităţilor locale - nu au mai putut coborî şi au petrecut noaptea în refugii.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici