Peste 40 de organizaţii musulmane australiene condamnă luarea de ostatici din Sydney

Peste 40 de organizaţii musulmane australiene au condamnat luni luarea de ostatici din cafeneaua din Sydney, unde a fost desfăşurat un steag islamic.

127 afișări
Imaginea articolului Peste 40 de organizaţii musulmane australiene condamnă luarea de ostatici din Sydney

Peste 40 de organizaţii musulmane australiene condamnă luarea de ostatici din Sydney (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Respingem orice tentativă de ameninţare la adresa unor persoane nevinovate şi pentru a provoca frică şi teroare", au declarat, într-un comunicat, organizaţiile, denunţând un "act reprobabil".

Autorităţile australiene au declarat că motivele autorului atacului nu sunt clare, iar ostaticii au desfăşurat la fereastra cafenelei un steag negru având o inscripţie vizibilă parţial cu litere arabe.

Cel mai probabil, este vorba despre un steag arborat în mai multe cazuri de grupări islamiste şi care menţionează Shahada, jurământul de credinţă al musulmanilor. Inscripţia nu este o "declaraţie politică şi reafirmă jurământul de credinţă al cărui sens a fost deturnat de persoane rău intenţionate ce nu reprezintă pe nimeni în afară de ele însele", arată comunicatul organizaţiilor musulmane.

"Astfel de acţiuni condamnabile folosesc doar obiectivelor celor care urmăresc să distrugă bunăvoinţa poporului australian şi imaginea islamului şi a musulmanilor australieni din ţară", au adăugat organizaţiile.

"Gândurile noastre se îndreaptă spre ostatici şi familiile lor. Ne rugăm să fie în siguranţă şi sperăm că situaţia va fi soluţionată rapid pe cale paşnică", conchide textul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici