Peste 700 de persoane, ucise în urma operaţiunilor împotriva traficanţilor de droguri din Filipine

Aproximativ 700 de persoane, suspecte de consum şi trafic de droguri, au fost executate de autorităţile din Filipine, conform susţinătorilor pentru drepturile omului, citaţi de cotidianul The Guardian.

4129 afișări
Imaginea articolului Peste 700 de persoane, ucise în urma operaţiunilor împotriva traficanţilor de droguri din Filipine

Peste 700 de persoane, ucise în urma operaţiunilor împotriva traficanţilor de droguri din Filipine

Peste 300 de organizaţii din Filipine care luptă pentru drepturile omului au trimis o scrisoare Naţiunilor Unite (ONU) în care denunţă executările suspecţilor de consum de droguri şi traficanţilor, fără ca aceştia să aibă parte de un proces.

Potrivit acestora, peste 700 de persoane au fost executate în ultimele trei luni.

"Facem apel în faţa Agenţiei antidrog a Naţiunilor Unite să condamne public atrocităţile din Filipine. Aceste omoruri fără sens nu pot fi justificate drept măsuri antidrog", a declarat Ann Fordham, directorul executiv IDPC, cea care a coordonat editarea scrisorii destinată organizaţiei ONU.

De la data de 10 mai, ziua în care Duterte a fost desemnat câştigătorul alegerilor prezidenţiale din Filipine, cel puţin 704 persoane au fost ucise sub suspiciunea de consum şi trafic de droguri, informează presa filipineză.

Leila De Lima, senator al statului filipinez, a declarat că poliţia ucide chiar şi oameni nevinovaţi folosind campania antidrog drept scuză.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici