Peste 730.000 de ucraineni ar fi fugit în Rusia de la începutul conflictului în estul ţării lor

Peste 730.000 de cetăţeni ucraieni au fost "nevoiţi să fugă în Rusia" de la începutul conflictului în estul Ucrainei, a anunţat marţi Serviciul Federal rus pentru Migrare (FMS), citat de agenţia Itar-Tass, în pagina electronică.

228 afișări
Imaginea articolului Peste 730.000 de ucraineni ar fi fugit în Rusia de la începutul conflictului în estul ţării lor

Peste 730.000 de ucraineni ar fi fugit în Rusia de la începutul conflictului în estul ţării lor (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Potrivit FMS, peste 27.000 dintre aceştia au cerut cetăţenie rusă.

"În prezent, 160.000 de cetăţeni ucraineni s-au adresat FMS cu privire la o şedere îndelungată în Rusia, alţi peste 57.000 de ucraineni au solicitat permisiune de şedere temporară", a adăugat serviciul federal.

Peste 48.000 de ucraineni au cerut azil temporar şi statut de refugiat, notează FMS.

"În total, peste 730.000 de cetăţeni ucraineni au sosit în Rusia de la începutul conflictului. FMS, în colaboare cu Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă, a asigurat recent pentru 907 de ucraieni transportul din regiunea Rostov în alte zone ale Rusiei", a adăugat serviciul.

În urmă cu aproximativ o lună, ONU anunţa că 110.000 de persoane din Ucraina au preferat să fugă în Rusia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici