Peste 80 de protestatari, arestaţi la New York după decizia justiţiei de a nu inculpa un poliţist

Optzeci şi trei de persoane au fost arestate la New York, în timpul manifestaţiilor declanşate după decizia justiţiei de a nu inculpa un poliţist alb, implicat în moartea unui bărbat de culoare, au anunţat, joi, surse din poliţia locală.

112 afișări
Imaginea articolului Peste 80 de protestatari, arestaţi la New York după decizia justiţiei de a nu inculpa un poliţist

Peste 80 de protestatari, arestaţi la New York după decizia justiţiei de a nu inculpa un poliţist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Această decizie intervine după zece zile de la o decizie similară la Ferguson (Missouri) care a provocat revolte urbane, iar forţe importante de poliţie au fost mobilizate la New York pentru a evita orice incident.

O parte dintre manifestanţi au fost acuzaţi de tulburarea ordinii publice, a precizat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Numeroşi manifestanţi au protestat miercuri seară la New York, încercând să perturbe evenimentul organizat pentru aprinderea instalaţiei bradului de Crăciun din Rockefeller Center şi blocând circulaţia pe traseul West Side Highway, la Lincoln Tunnel, iar ulterior la Podul din Brooklyn.

Forţe de poliţie au fost desfăşurate la faţa locului, însă nu au fost semnalate incidente majore.

Manifestaţiile au izbucnit după ce marele juriu din Staten Island a decis să respingă inculparea unui poliţist alb implicat în moartea unui bărbat de culoare, într-un incident petrecut în iulie.

Eric Garner era acuzat de vânzare ilegală de ţigarete. Potrivit unei înregistrări video, el a fost imobilizat la pământ de mai mulţi poliţişti, după ce a refuzat să se supună arestării, şi s-a plâns în repetate rânduri că nu poate respira.

Moartea sa pe 17 iulie a fost considerată omor de către medicul legist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici