Peste 900 de imigranţi, salvaţi în ultimele 24 de ore din Marea Mediterană

Autorităţile italiene au anunţat sâmbătă că peste 900 de imigranţi clandestini au fost salvaţi în ultimele 24 de ore din mare, arătându-se sceptice că numărul imigranţilor care încearcă să traverseze în condiţii periculoase Marea Mediterană ar putea scădea odată cu apropierea iernii.

151 afișări
Imaginea articolului Peste 900 de imigranţi, salvaţi în ultimele 24 de ore din Marea Mediterană

Peste 900 de imigranţi, salvaţi în ultimele 24 de ore din Marea Mediterană (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Majoritatea imigranţilor clandestini salvaţi se aflau la bordul unor ambarcaţiuni aflate în primejdie între Libia şi Sicilia, o zonă periculoasă în care mii de persoane au murit în ultimii ani.

În total, 477 de imigranţi au fost duşi la Porto Empedocle, pe coasta de sud a Siciliei, după ce au fost recuperaţi de un vas de tip tanc GNL (gaz natural lichefiat), în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, iar alţii 354 sunt aşteptaţi în portul din apropiere Pozzallo, în urma unor acţiuni ale Marinei italiene.

În plus, Paza de Coastă italiană a interceptat un vas cu 80 de imigranţi clandestini la bord în apropierea portului Crotone, în sud-estul Italiei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici