Peste 95 de milioane de americani au votat anticipat în scrutinul prezidenţial din SUA

  • Peste 95 de milioane de cetăţeni americani au votat anticipat în scrutinul prezidenţial din Statele Unite, conform datelor centralizate de Proiectul pentru alegeri al Universităţii din Florida, relatează agenţia Reuters.
  • Cei doi candidaţi depun eforturi pentru câştigarea votului în statele care pot modifica rezultatul - Pennsylvania, Arizona, Florida şi Carolina de Nord.
596 afișări
Imaginea articolului Peste 95 de milioane de americani au votat anticipat în scrutinul prezidenţial din SUA

Peste 95 de milioane de americani au votat anticipat în scrutinul prezidenţial din SUA

Numărul persoanelor care au votat deja reprezintă 69% din totalul prezenţei la vot în scrutinul prezidenţial din 2016.

Participarea masivă la scrutin prin prezenţa la vot în mod anticipat ori prin corespondenţă se explică în primul rând prin pandemia care afectează puternic Statele Unite.

Experţii anticipează că prezenţa la urne va depăşi nivelul de 138 de milioane de persoane, înregistrat în 2016.

Conform celui mai recent sondaj de opinie efectuat de Ipsos/Reuters, Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial, este creditat cu 51% din intenţiile de vot, în timp ce preşedintele actual, Donald Trump, este creditat cu 43%.

Cei doi candidaţi depun eforturi pentru câştigarea votului în statele care pot modifica rezultatul - Pennsylvania, Arizona, Florida şi Carolina de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici