Peste o sută de palestinieni au fost răniţi în urma unor confruntări cu armata israeliană

Peste o sută de palestinieni au fost răniţi în urma confruntărilor cu armata israeliană produse vineri în timpul protestelor de la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul, informează site-ul agenţiei de presă Reuters.

524 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de palestinieni au fost răniţi în urma unor confruntări cu armata israeliană

Peste o sută de palestinieni au fost răniţi în urma unor confruntări cu armata israeliană

Câteva mii de palestinieni au participat la un nou protest în cadrul "Marşului întoarcerii", organizat de mişcarea islamistă Hamas pentru încurajarea revenirii refugiaţilor palestinieni pe teritoriul israelian.

Majoritatea protestatarilor au păstrat distanţa faţă de forţele israeliene şi au rămas la aproximativ 800 de metri de gardul de securitate. Zeci de manifestanţi au avansat până la 300 de metri de trupele israeliene şi au incendiat cauciucuri, iar unii dintre ei au mers până la gardul de securitate şi au încercat să-l smulgă. Ca reacţie, trupele israeliene au folosit gaze lacrimogene şi muniţie de luptă.

Potrivit medicilor palestinieni, 109 persoane au fost rănite.

Zeci de palestinieni au murit în confruntări cu armata israeliană de la începerea, pe 30 martie, a protestelor săptămânale la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul. Armata israeliană a fost acuzată în mai multe rânduri de folosirea disproporţionată a forţei.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici