Peter Szijjarto: Imigranţii de la frontiera cu Serbia sunt agresivi, este inacceptabil

Ungaria se confruntă cu "imigranţi agresivi" şi situaţia este "inacceptabilă", afirmă ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, precizând că punctul vamal Roszke va fi închis pentru 30 de zile după violenţele de miercuri.

2180 afișări
Imaginea articolului Peter Szijjarto: Imigranţii de la frontiera cu Serbia sunt agresivi, este inacceptabil

Peter Szijjarto: Imigranţii de la frontiera cu Serbia sunt agresivi, este inacceptabil (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Imigranţii atacă forţele de ordine, nu sunt refugiaţi paşnici", a declarat ministrul ungar de Externe.

"Ungaria se confruntă cu un val masiv şi agresiv de imigranţi. Atitudinea imigranţilor este şocantă, inacceptabilă", a spus Szijjarto.

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a cerut autorităţilor sârbe să ia măsuri urgente pentru a opri imigranţii agresivi care încearcă să pătrundă cu forţa în Ungaria.

Peter Szijjarto l-a sunat pe omologul său sârb, Iviţa Dacici, după violenţele produse miercuri la frontiera dintre Serbia şi Ungaria. Szijjarto a cerut acţiuni urgente din partea autorităţilor sârbe.

Ca reacţie la violenţe, Ministerul ungar de Externe a trimis o notă diplomatică de protest Guvernului Serbiei.

Confruntări între imigranţi şi forţele de ordine ungare au izbucnit miercuri după-amiază la punctul de trecere Roszke, la frontiera dintre Ungaria şi Serbia, după ce unii imigranţi au încercat să pătrundă forţat pe teritoriul ungar. Un grup de imigranţi agresivi au doborât poarta metalică instalată în gard la punctul vamal Roszke, încercând să intre forţat în Ungaria, anunţă Poliţia ungară.

Imediat, în locul porţii a fost creat un cordon al forţelor de ordine ungare. Imigranţii extracomunitari aflaţi practic pe teritoriul Serbiei au atacat forţele de ordine ungare cu pietre şi sticle. Poliţia ungară a folosit gaze lacrimogene şi tunuri cu apă împotriva imigranţilor. Incidente similare au avut loc şi la punctul de trecere Horgos. În acest context, poliţia ungară a trimis forţe şi vehicule speciale la punctele de frontieră unde s-au înregistrat violenţe.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici