Peter Szijjarto: Ministrul luxemburghez de Externe urăşte Ungaria şi susţine imigraţia

Ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, a declarat luni că omologul său luxemburghez Jean Asselborn "urăşte Ungaria" şi este un "politician pro-imigraţie", după ce Asselborn a cerut activarea Articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene în cazul Ungariei, relatează agenţia MTI.

1431 afișări
Imaginea articolului Peter Szijjarto: Ministrul luxemburghez de Externe urăşte Ungaria şi susţine imigraţia

Peter Szijjarto: Ministrul luxemburghez de Externe urăşte Ungaria şi susţine imigraţia

"Asselborn joacă după muzica lui George Soros. Ei vor să inunde Europa cu imigranţi; sunt liberali extremişti cu viziuni inacceptabile. Asselborn este plictisitor, în timp ce ungurii nu sunt şi nu au nevoie de ideile nebune ale acestuia pentru a şti ce este bun pentru ei", a spus Szijjarto.

Anterior, şeful diplomaţiei de la Luxemburg şi-a manifestat dezaprobarea faţă de proiectul de lege depus de către guvernul Ungariei privind combaterea migraţiei ilegale şi consolidarea securităţii la frontiere. Jean Asselborn a cerut activarea Articolului 7 din Tratatul Uniunii Europene, care prevede suspendarea dreptului de vot al Ungariei în Consiliul European.

"UE trebuie să ia atitudine şi să se revolte. Această atitudine [a lui Viktor Orban] se potriveşte unui dictator, pentru care rămânerea la putere este mai importantă decât orice decenţă politică şi morală", a spus ministrul luxemburghez de Externe.

Premierul ungar Viktor Orban a declarat duminică, în cadrul unui discurs de aproape o oră la Budapesta, că imigraţia "a proiectat o umbră asupra Europei" şi a subliniat că guvernul său va lupta împotriva implementării aşa-numitului "Plan Soros" privind relocarea refugiaţilor în rândul statelor membre UE. Orban a subliniat că va promova combaterea migraţiei ilegale atât la nivelul Uniunii Europene, cât şi la cel al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU).

Guvernul Ungariei a depus în Parlament un proiect de lege care obligă organizaţiile neguvernamentale să-şi înregistreze activităţile şi să plătească un impozit de 25% pentru donaţiile primite din străinătate, fonduri care urmează să fie cheltuite pentru protejarea frontierelor. ONG-urile ar putea fi supuse unui ordin de restricţie, cu posibile consecinţe identice unei interdicţii.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici