Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: NATO ar trebui să joace un rol în lupta împotriva Stat Islamic

NATO ar trebui să joace un rol în lupta împotriva organizaţiei teroriste Stat Islamic, a declarat marţi ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, pentru postul public de televiziune, relatează MTI.

726 afișări
Imaginea articolului Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: NATO ar trebui să joace un rol în lupta împotriva Stat Islamic

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: NATO ar trebui să joace un rol în lupta împotriva Stat Islamic

"Cea mai de succes alianţă militară din lume din toate timpurile nu se poate eschiva de la a se confrunta cu cea mai mare provocare a vremurilor noastre în materie de securitate", a declarat Szijjarto. NATO trebuie să devină, de asemenea, mai rapidă şi mai flexibilă în confruntarea cu provocările din ziua de azi, adăugat oficialul ungar.

Ungaria participă la coaliţia internaţională care luptă împotriva Stat Islamic de ani întregi şi va propune prelungirea cu doi ani a misiunilor sale militare, iar numărul militarilor va creşte de la 150 la 200, a mai spus Szijjarto. Trupele ungare operează în nordul Irakului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici