Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: Sancţiunile economice impuse Rusiei nu şi-au atins scopurile

Peter Szijjarto, ministrul de Externe al Ungariei, a declarat, miercuri, că sancţiunile economice impuse Rusiei nu afectează regimul condus de Vladimir Putin, adăugând că ţara sa nu va rupe niciodată unitatea UE în ceea ce priveşte adoptarea unor noi măsuri punitive, relatează CNBC.

685 afișări
Imaginea articolului Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: Sancţiunile economice impuse Rusiei nu şi-au atins scopurile

Peter Szijjarto, ministrul ungar de Externe: Sancţiunile economice impuse Rusiei nu şi-au atins scopurile

Atât Uniunea Europeană, cât şi Statele Unite au impus sancţiuni Rusiei, motivate de interferenţa Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, de anexarea Crimeei, dar şi de continuarea conflictului din estul Ucrainei.

Prezent la un summit pe tema energiei în Moscova, Szijjarto a declarat că, dacă privim raţional, este clar că sancţiunile nu reuşesc să afecteze Rusia.

”Vedem că nici obiectivele politice, nici cele economice urmărite de sancţiunile impuse de UE nu au avut succes”, a declarat ministrul ungar de Externe.

”Ele nu au succes pentru că Rusia nu este în genunchi, din punct de vedere economic, dar şi pentru că sunt foarte multe probleme în economiile noastre, iar, din punct de vedere politic, nu s-au înregistrat progrese în privinţa acordului de la Minsk”, a continuat Szijjarto.

Ministrul de Externe de la Budapesta a adăugat că, în pofida impactului nesatisfăcător al sancţiunilor, Ungaria nu va sparge niciodată unitatea Uniunii Europene când vine vorba de impunerea unor noi sancţiuni.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici