Petro Poroşenko a modificat strategia operaţiunilor militare împotriva insurgenţilor

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat luni modificări în strategia militară din estul ţării, ordonând izolarea zonelor aflate sub controlul insurgenţilor şi blocarea accesului separatiştilor spre frontiera Rusiei.

1683 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko a modificat strategia operaţiunilor militare împotriva insurgenţilor

Petro Poroşenko a modificat strategia operaţiunilor militare împotriva insurgenţilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Trebuie să analizăm noi modalităţi în operaţiunile militare din est", a declarat Poroşenko.

"Este necesară regruparea forţelor pentru fragmentarea zonelor controlate de insurgenţi şi oprirea aprovizionării cu armament şi echipamente pe la frontiera rusă", a spus Poroşenko.

Până acum, tactica utilizată de armata ucraineană consta în înconjurarea şi atacarea principalelor bastioane separatiste din estul Ucrainei.

Poroşenko a confirmat informaţiile oferite de "premierul" insurgent din Doneţk, Aleksandr Zaharcenko, care a anunţat că a primit vehicule blindate şi 1.200 de combatanţi antrenaţi în Rusia. Informaţia a fost dezminţită de Moscova.

"O parte a acestor echipamente a fost distrusă. Depunem eforturi pentru distrugerea tuturor echipamentelor", a spus Poroşenko.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici