Petro Poroşenko propune negocieri la Minsk cu privire la situaţia din estul Ucrainei - presă

Preşedintele ucrainean, Petro Poroşenko, a propus marţi să fie organizate joi, la Minsk, negocieri cu părţile interesate cu privire la situaţia din estul Ucrainei şi accesul la locul prăbuşirii MH17, relatează agenţia belarusă Belta şi RIA Novosti.

215 afișări
Imaginea articolului Petro Poroşenko propune negocieri la Minsk cu privire la situaţia din estul Ucrainei - presă

Petro Poroşenko propune negocieri la Minsk cu privire la situaţia din estul Ucrainei - presă

"Petro Poroşenko s-a adresat preşedintelui belarus, Aleksandr Lukaşenko, pentru a-i propune să coopereze în vederea unei întâlniri la Minsk, pe 31 iulie", între fostul preşedinte ucrainean Leonid Kicima, ambasadorul rus în Ucraina Mihail Zurabov şi un reprezentant OSCE, a anunţat preşedinţia ucraineană într-un comunicat, după o convorbire telefonică între Lukaşenko şi Poroşenko.

Potrivit Belta, Lukaşenko a aprobat această iniţiativă.

Convorbirea dintre cei doi lideri a avut loc la iniţiativa lui Poroşenko, a precizat preşedinţia belarusă.

Experţii olandezi şi australieni responsabili cu ancheta în cazul prăbuşirii avionului malaysian în Ucraina au fost nevoiţi marţi să renunţe din nou să se deplaseze la locul catastrofei, din cauza luptelor din proximitate, a anunţat Ministerul olandez al Justiţiei.

În acest context, premierul olandez, Mark Rutte, l-a sunat marţi pe Poroşenko, pentru a cere încetarea confruntărilor în apropiere de locul prăbuşirii avionului malaysian, în estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici