Petrolierul elen capturat de piraţi, pe care se află şi un român, se îndreaptă spre Somalia

Petrolierul grec Maran Centaurus, capturat duminică de piraţii somalezi la est de arhipelagul Seychelles şi care avea la bordul său şi un român, se îndrepta, luni, către coastele somaleze, a anunţat reprezentantul unei organizaţii neguvernamentale care acordă asistenţă marinarilor.

156 afișări
Imaginea articolului Petrolierul elen capturat de piraţi, pe care se află şi un român, se îndreaptă spre Somalia

Petrolierul elen capturat de piraţi, pe care se află şi un român, se îndreaptă spre Somalia

Maran Centaurus "se îndreaptă către Somalia. Ar putea sosi (luni) seara sau mâine (marţi) dimineaţa", a explicat reprezentantul pentru Kenya al unei organizaţii neguvernamentale intitulată Program de asistenţă pentru marinari, Andrew Mwangura, cu sediul la Mombasa (sud-est).

La rândul ei, Atalanta, operaţiunea europeană de combatere a pirateriei, a precizat într-un comunicat că nava se îndrepta către localităţile de coastă somaleze Harardhere sau Hobbyo, două repere ale piraţilor.

Potrivit lui Mwangura, cargoul, care aparţine categoriei "Very Large Crude Carrier" (VLCC - superpetrolier transportor de petrol), a fost capturat la 585 de mile nautice nord-est de arhipelagul Seychelles, într-o zonă unde în ultimele şapte zile au fost semnalate şase atacuri ale piraţilor.

Vasul, care transporta ţiţei potrivit lui Mwangura, a plecat din localitatea Jeddah, din Arabia Saudită, şi se îndrepta spre New Orleans, în Statele Unite.

Potrivit lui Mwangura, superpetrolierul reprezenta o pradă destul de uşoară pentru piraţi: "vasul este încărcat, deci se deplasează încet", lucru care facilitează abordajul.

Potrivit căpitanului grec al navei, care a informat duminică autorităţile elene, prin telefon, despre acest incident, nouă piraţi înarmaţi au atacat cargoul şi îl conduc spre apele somaleze. Toţi marinarii de la bord sunt în stare bună de sănătate, afirmase căpitanul.

Printre cei 28 de marinari de la bordul navei figurează 16 filipinezi, doi ucraineni şi un român.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici