Petrolierul sub pavilion britanic sechestrat în Strâmtoarea Hormuz. Theresa May convoacă reuniune de urgenţă a Guvernului

Prim-ministrul britanic Theresa May va convoca luni o sesiune de urgenţă a Guvernului pentru a discuta despre modalităţile în care Marea Britanie poate răspunde deciziei Iranului de a sechestra un petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz, relatează Associated Press.

4549 afișări
Imaginea articolului Petrolierul sub pavilion britanic sechestrat în Strâmtoarea Hormuz. Theresa May convoacă reuniune de urgenţă a Guvernului

Sursa Foto: World Maritime News

La întâlnirea de urgenţă vor participa miniştri şi oficiali din domeniul Securităţii Naţionale. Aceştia vor discuta despre posibilităţile pe care le are Marea Britanie pentru a transporta în siguranţă petrol prin regiune.

Ministrul de Externe britanic, Jeremy Hunt, va vorbi de asemenea în cadrul întâlnirii şi va oferi detalii suplimentare despre sechestrarea petrolierului britanic Stena Impero, aflat acum într-un port iranian.

Marea Britanie ia în considerare mai multe opţiuni diplomatice şi economice pentru a răspunde la acţiunile Iranului, menţionând clar că o intervenţie militară nu este o opţiune.

De asemenea, Administraţia de la Londra a cerut susţinerea aliaţilor europeni pentru menţinerea libertăţii de navigare în Strâmtoarea Hormuz.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici