Phenianul acuză Washingtonul de război biologic în Peninsula Coreeană

Coreea de Nord a acuzat miercuri Statele Unite că desfăşoară un război biologic în Peninsula Coreeană, insistând că acest complot a fost dezvăluit recent printr-o încărcătură cu antrax trimisă către o bază militară americană din Coreea de Sud, relatează Yonhap, în pagina electronică.

19045 afișări
Imaginea articolului Phenianul acuză Washingtonul de război biologic în Peninsula Coreeană

Phenianul acuză Washingtonul de război biologic în Peninsula Coreeană (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Comisia pentru Apărare Naţională a criticat-o şi pe preşedinta Park Geun-hye pentru că permite trupelor americane să staţioneze pe teritoriul ţării sale.

Pentagonul a declarat că a transferat accidental spori de antrax către baza aeriană Osan din provincia Gyeonggi, precum şi către alte câteva laboratoare din Statele Unite. Departamentul a precizat, de asemenea, că nimeni nu a fost infectat.

"S-a dezvăluit că forţele imperiale americane se pregătesc clandestin pentru un război biologic pentru a eradica populaţia noastră cu o armă mortală la baza aeriană Osan şi pe teritoriul SUA", a declarat comisia condusă de Kim Jong-un.

Park şi alţi oficiali sud-coreeni sunt responsabili, de asemenea, pentru că urmăresc orbeşte strategia americană, a afirmat comisia, adăugând că sporii de antrax sunt numiţi "arma terorii" sau "arma diavolului".

Comisia a cerut Statelor Unite să îşi retragă trupele de aici împreună cu "armele nucleare şi biologice ascunse în multe locuri din Coreea de Sud".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici