Phenianul ameninţă că va recurge la "o descurajare nucleară puternică"

Coreea de Nord a ameninţat că va folosi "o descurajare nucleară puternică" pentru a răspunde manevrelor militare comune ale forţelor americane şi sud-coreene, programate să înceapă duminică, a anunţat presa oficială de la Phenian.

24 afișări
Imaginea articolului Phenianul ameninţă că va recurge la "o descurajare nucleară puternică"

Phenianul ameninţă că va recurge la "o descurajare nucleară puternică" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Coreea de Nord este pregătită pentru "un război de represalii", a anunţat, în noaptea de vineri spre sâmbătă, agenţia oficială KCNA, citând Comisia de Apărare naţională.

"Toate aceste manevre războinice nu sunt nimic altceva decât pure provocări, având ca scop să înăbuşe Republica Populară Democratică a Coreei prin forţa armelor", a adăugat KCNA.

"Armata şi poporul RPDC se vor opune în mod legitim, cu puternica lor disuasiune nucleară, în faţa celor mai importante exerciţii de luptă nucleară organizate vreodată de Statele Unite şi de forţele marionetei sud-coreene", precizează agenţia oficială nord-coreeană.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici