Video Phenianul îl AMENINŢĂ pe ambasadorul SUA la Seul cu un "accident mai mare" decât agresarea cu un cuţit - VIDEO

Ambasadorul Statelor Unite în Coreea de Sud ar putea să aibă un "accident mai mare" decât atacul cu armă albă de luna trecută, dacă nu încetează să mai insulte Coreea de Nord cu acuzaţii "rizibile", ameninţă o unitate nord-coreeană de propagandă, relatează Reuters în pagina electronică.

8312 afișări

Ambasadorul Mark Lippert a afirmat miercuri, într-un discurs, că, în cazul în care Coreea de Nord îmbunătăţeşte aplicarea drepturilor omului şi face paşi spre renunţarea la programul nuclear, Phenianul se va bucura de prosperitate şi de relaţii mai bune cu lumea, inclusiv cu Statele Unite.

Comisia nord-coreeană pentru Reunificarea Paşnică a Coreei a replicat că declaraţiile ambasadorului reprezintă o dovadă a ostilităţii Washingtonului.

"Lippert are nevoie să renunţe la prostul obicei de a se angaja imprudent într-o vorbărie care deformează adevărul şi instigă la război intrând în dezacord cu noi", comentează Comisia într-un material postat pe site-ul de propagandă Uriminzokkiri.

"Altfel, data viitoare ar putea avea un accident mai mare decât să fie tăiat pe obraz de un cetăţean sud-coreean", ameninţă Comisia.

Phenianul critică adesea Washingtonul, cel mai important aliat al Seulului, acuzându-i pe americani că pregătesc o invazie "iminentă".

Ambasada Statelor Unite în Coreea de Sud nu a comentat imediat în legătură cu ameninţarea.

Lippert a fost tăiat la nivelul feţei, cu un cuţit pentru fructe, de către un sud-coreean cu un trecut agitat şi un comportament imprevizibil, în timpul unui forum, în centrul capitalei sud-coreene. Ambasadorul a avut nevoie de 80 de copci. El a fost rănit, de asemenea, la nivelul braţului.

"Este o insultă de nesuportat şi o bătaie de joc la adresa noastră, un atac rizibil şi neruşinat care nu poate fi trecut cu vederea", potrivit agenţiei nord-coreene.

Poliţia sud-coreeană l-a acuzat pe agresorul lui Lippert de tentativă de omor. El nu a fost acuzat de infracţiuni în legătură cu Coreea de Nord, după ce a fost interogat pe tema multiplelor vizite pe care le-a efectuat în această ţară.

Cele două Corei se află, tehnic, război. Conflictul din perioada 1950-1953 s-a încheiat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Phenianul a catalogat anterior agresiunea asupra ambasadorului american o "pedeapsă meritată" şi a negat că ar fi implicată în incident.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici