Phenianul pregăteşte o nouă lansare de rachetă. IMAGINEA prin satelit care arată baza de lansare

Coreea de Nord pare să se pregătească pentru un nou test de rachetă cu rază lungă de acţiune, potrivit imaginilor capturate de operatorul comercial de imagini prin satelit DigitalGlobe Inc.

964 afișări
Imaginea articolului Phenianul pregăteşte o nouă lansare de rachetă. IMAGINEA prin satelit care arată baza de lansare

Phenianul pregăteşte o nouă lansare de rachetă, potrivit imaginilor prin satelit (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste noi imagini arată o reluare a activităţii la Sohae (nord-vest), unde a avut loc lansarea - eşuată - a unei rachete în aprilie 2012, a anunţat operatorul.

"Dat fiind nivelul de activitate observat", în ceea ce priveşte "camioanele, persoanele şi cisternele, dacă intenţionează acest lucru, Coreea de Nord ar putea desfăşura cea de-a cincea lansare de satelit în cursul următoarelor trei săptămâni", a adăugat el.

Aceste pregătiri sunt similare cu cele observate înaintea operaţiunii din aprilie, potrivit lui.

Racheta din aprilie - Taepodong-2 cu o rază de acţiune de 6.700 de kilometri, potrivit experţilor occidentali - trebuia să lanseze pe orbită un satelit civil potrivi Phenianului, dar Seulul, Washingtonul şi aliaţii lor au văzut în aceasta o nouă etapă în punerea la punct a unei rachete cu focos nuclear.

Coreea de Nord încearcă de mai multe decenii să îşi perfecţioneze tehnologia în materie. Testele sale s-au dovedit însă puţin concludente.

Phenianul a realizat în perioada 2006-2009 două teste nucleare care i-au adus sancţiuni grele din partea Consiliului de Securitate al ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici