Phenianul va organiza o paradă militară cu o zi înainte de începerea Jocurilor Olimpice

Coreea de Nord va organiza o paradă militară, care marchează 70 de ani de la înfiinţarea Armatei Populare Coreene şi care în mod normal e ţinută în luna aprilie, cu o zi înainte de începerea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, informează site-ul postului BBC.

311 afișări
Imaginea articolului Phenianul va organiza o paradă militară cu o zi înainte de începerea Jocurilor Olimpice

Phenianul va organiza o paradă militară cu o zi înainte de începerea Jocurilor Olimpice

Deşi parada militară a fost, în ultimii 40 de ani, organizată în luna aprilie, presa naţională a anunţat că anul acesta va avea loc pe data de 8 februarie, cu o zi înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din Coreea de Sud.

Phenianul a respins criticile primite, argumentând că niciun alt stat nu are dreptul de a se implica în această problemă.

"Este un lucru de bază ca orice ţară din lume să ia în serior înfiinţarea propiei armate şi să o sărbătorească prin evenimente extravangarde", a declarat un cotidian din Coreea de Nord.

Statele Unite susţin că un astfel de eveniment nu ar trebui să fie organizat în aceeaşi perioadă cu Jocurile Olimpice.

Guvernul sud-coreean a informat că aproximativ 13.000 de militari şi 200 de componente ale arsenalului au fost observate în apropierea unei aeroport din Phenian.

Parada de anul acesta marchează 70 de ani la fondarea Armatei Populare Coreene, care a fost înfiinţată pe 8 februarie 1948.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici