Philip Hammond: Iranul trebuie să participe la efortul internaţional contra grupului Stat Islamic

Iranul trebuie să colaboreze cu alianţa internaţională formată pentru combaterea grupului terorist Stat Islamic, afirmă ministrul britanic de Externe, Philip Hammond.

95 afișări
Imaginea articolului Philip Hammond: Iranul trebuie să participe la efortul internaţional contra grupului Stat Islamic

Philip Hammond: Iranul trebuie să participe la efortul internaţional contra grupului Stat Islamic (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"A fost improbabil ca Iranul să devină un membru cu drepturi depline al coaliţiei, dar eu cred că putem spera în continuare că Iranul va susţine liniile principale ale acestui proiect şi ne putem aştepta ca Iranul să fie cooperant în privinţa planurilor coaliţiei", a declarat şeful diplomaţiei britanice cu ocazia reuniunii internaţionale de la Paris.

În privinţa eventualităţii raidurilor aeriene asupra Siriei, ministrul britanic nu a exclus această posibilitate, explicând totuşi că există dificultăţi de ordin militar, legal şi tehnic.

"Marea Britanie va juca un rol important în coaliţia împotriva grupului Stat Islamic", a subliniat Hammond.

Departamentul de Stat american a anunţat că Statele Unite nu se vor coordona militar cu Iranul pentru atacarea grupului terorist Stat Islamic, explicând că Washingtonul este deschis discuţiilor cu Teheranul pe această temă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici