Pierre Lellouche denunţă o coaliţie a opoziţiei, care contestă politica sa faţă de romi

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Pierre Lellouche, a denunţat, în cursul unei întâlniri cu militanţi ai UMP, o coaliţie a socialiştilor cu Verzii şi Frontul Naţional, care se opune măsurilor împotriva romilor, relatează Le Progres, în ediţia electronică de duminică.

10 afișări
Imaginea articolului Pierre Lellouche denunţă o coaliţie a opoziţiei, care contestă politica sa  faţă de romi

Pierre Lellouche denunţă o coaliţie a opoziţiei, care contestă politica sa faţă de romi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La două zile după o vizită în România, Lellouche are impresia că este înţeles doar de preşedintele francez, Nicolas Sarkozy, dar nu şi de membrii Parlamentului European, comentează publicaţia.

"Există o coaliţie împotriva noastră, condusă de socialişti, (care cuprinde) Verzi, dar şi oameni din Frontul Naţional. Este o luptă (dusă de) Pen-Cohn-Bendit. (Dar), cei care ni se opun sunt aceiaşi primari care îmi cereau să închid taberele din oraşele lor. (Încă mai) păstrez scrisorile lor de mulţumire", a declarat Lellouche.

Secretarul de stat a discutat cu cei aproximativ 300 de militanţi din cadrul UMP (partidul prezidenţial) care au participat la întâlnirea informală de la Arbent şi despre problema romilor.

"Noi avem, în Franţa, o adevărată religie faţă de libertate şi cel mai generos sistem social din lume, dar trebuie să fim atenţi. Atunci când s-a prăbuşit Zidul (Berlinului), trebuia să ne întrebăm ce o să facem cu toţi aceşti oameni din România, din Bulgaria. Nicio ţară nu a făcut acest lucru (...) La Paris, în cartierele cu magazine frumoase, unde locuiesc, am văzut bebeluşi utilizaţi ca mijloace pentru cerşit. Oare asta este Uniunea Europeană?", a adăugat Lellouche.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici