Plângeri împotriva unui jurnalist de la Sky News care a umblat în bagaje ale victimelor MH17

Autoritatea britanică pentru reglementarea audiovizualului (Ofcom) a primit peste 110 sesizări după ce un jurnalist de la postul de televiziune Sky News a umblat în bagaje ale victimelor avionului malaysian prăbuşit în estul Ucrainei, relatează BBC News Online.

387 afișări
Imaginea articolului Plângeri împotriva unui jurnalist de la Sky News care a umblat în bagaje ale victimelor MH17

Jurnalistul Colin Brazier (Imagine: Captură Video)

Într-o relatare realizată duminică în direct din estul Ucrainei, jurnalistul Colin Brazier a umblat printre obiectele aflate într-o valiză aparţinând uneia dintre cele 298 de victime ale catastrofei aviatice.

Jurnalistul a lăsat ulterior obiectele în valiză, spunând: "Nu ar trebui să facem acest lucru, bănuiesc".

Relatarea a provocat un val de critici în Marea Britanie, iar postul de televiziune şi jurnalistul Colin Brazier şi-au cerut scuze. "În timp ce relata de la locul prăbuşirii zborului MH17, jurnalistul Colin Brazier a reflectat asupra tragediei provocate de eveniment şi a arătat publicului conţinutul valizei care aparţinea unei victime. Colin a realizat imediat că nu este bine ce face şi a spus acest lucru în direct. Atât Colin, cât şi Sky News îşi cer scuze pentru orice eventuală jignire", a afirmat, într-un comunicat, postul britanic de televiziune.

Autoritatea britanică pentru reglementarea media a declarat că analizează sesizările referitoare la relatarea jurnalistului de la Sky News şi a precizat că, deocamdată, nu a luat o decizie privind deschiderea unei anchete.

Avionul Boeing 777 aparţinând companiei Malaysia Airlines s-a prbuşit joi într-o regiune din estul Ucrainei aflată sub controlul separatiştilor proruşi, cel mai probabil doborât de o rachetă. Toate cele 298 de persoane aflate la bordul avionului şi-au pierdut viaţa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici