Planul de pace propus de Germania şi Franţa pentru Ucraina, asemănător cu cel din Transnistria

Planul de pace elaborat de Germania şi Franţa pentru soluţionarea crizei ucrainene este asemănător cu modelul aplicat în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, afirmă un oficial rus citat de agenţia Interfax.

2210 afișări
Imaginea articolului Planul de pace propus de Germania şi Franţa pentru Ucraina, asemănător cu cel din Transnistria

Planul de pace propus de Germania şi Franţa pentru Ucraina, asemănător cu cel din Transnistria (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Planul de pace germano-francez are ca bază modelul aplicat în criza transnistreană. Practic, este vorba de transformarea crizei într-un conflict îngheţat", adaugă oficialul citat de Interfax, conform EUObserver.

Preşedintele Franţei, Francois Hollande, şi cancelarul german Angela Merkel vor efectua joi o vizită în capitala ucraineană, urmând ca vineri să ajungă la Moscova, unde vor prezenta un plan de soluţionare a conflictului ucrainean.

"Împreună cu Angela Merkel am decis să avem o nouă iniţiativă. Vom face o nouă propunere pentru rezolvarea conflictului, care se va baza pe integritatea teritorială a Ucrainei", a explicat Hollande.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici