Planul de vaccinare al Braziliei: Imunizează un oraş întreg pentru a vedea efectele

  • Brazilia are o strategie de vaccinare diferită de restul lumii
  • Oraşul brazilian Serrana are 45.000 de locuitori, dintre aceştia, 30.000 vor fi vaccinaţi
  • În Brazilia sunt aproape 10 milioane de cazuri de coronavirus
553 afișări
Imaginea articolului Planul de vaccinare al Braziliei: Imunizează un oraş întreg pentru a vedea efectele

Planul de vaccinare al Braziliei: Imunizează un oraş întreg pentru a vedea efectele

După ce aproape un sfert de million de oameni au murit în Brazilia din cauza coronavirusului, ţara are un plan diferit pentru testarea vaccinului.

Şi anume: să vaccineze toţi adulţii din Serrana, un oraş din Sao Paulo. Astfel, se va analiza impactul vaccinării, într-un loc cu rata mare de infecţie.

Aparecida Giolo este rezidentă în Serrana. I-a venit şi ei rândul la vaccin. „Simt o mare fericire şi o recunoştinţă pentru acest moment şi că fac parte din acest proiect, de care va beneficia nu doar Serrana, ci întreaga lume şi toţi cercetătorii”, spune femeia.

Dimas Covas, directorul centrului Brazilian de cercetare biologică, spune că proiectul de vaccinare va oferi răspunsuri care nu au fost abordate până acum.

„Această acţiune ne va permite să ştim în profunzime ce se întâmplă cu toate vaccinările, dar, de asemenea cu epidemia. Care va fi numărul de persoane infectate, nevoile spitalelor, resursele, mai multe răspunsuri la care nu s-a mai răspuns niciodată în mod organizat într-un studiu ca acesta”, explică Covas.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici