PLDM nu va participa la negocieri cu PD privind formarea unui nou Guvern moldovean

Partidul Liberal Democrat din Moldova (PLDM) nu va participa la negocierile privind formarea unei noi coaliţii de guvernare, a anunţat miercuri seara fostul premier Valeriu Streleţ, preşedintele formaţiunii, informează site-ul Unimedia.info

345 afișări
Imaginea articolului PLDM nu va participa la negocieri cu PD privind formarea unui nou Guvern moldovean

PLDM a anunţat că nu va participa la negocieri cu PD privind formarea unui nou Guvern moldovean

Potrivit lui Streleţ, la şedinţa Consiliului Politic al PLDM s-a decis cu o majoritate absolută ca formaţiunea să nu accepte o coaliţie cu Partidul Democrat.

"Având în vedere faptul că Partidul Democrat nu este apreciat de PLDM ca fiind unul proeuropean şi acaparat instituţiile statului, că acest partid a acceptat doar de dragul formalităţilor anumite reforme în programele de guvernare, dar permanent s-a opus implimentării reale a acestor reforme, Partidul Liberal Democrat nu va participa la negocieri cu Partidul Democrat şi aliaţii săi pentru formarea unei viitoare majorităţi parlamentare", a declarat Streleţ.

În cursul zilei de miercuri, Partidul Democrat a anunţat iniţierea consultărilor cu Partidul Comuniştilor. În acelaşi timp, Valeriu Streleţ susţine că anunţul PDM arată "obiectivul acestora de a avea la cheremul lor un Guvern docil şi manevrabil", dar acestea mai sunt şi ultimele "etape de existenţă a PCRM".

Valeriu Streleţ i-a prezentat la 30 octombrie preşedintelui Nicolae Timofti demisia Guvernului său, în urma moţiunii de cenzură votate cu o zi în urmă de Parlament. Ulterior, preşedintele Republicii Moldova l-a numit pe vicepremierul liberal Gheorghe Brega în funcţia de premier interimar, până la formarea unui nou Guvern.

Cabinetul de miniştri condus de Valeriu Streleţ a fost demis printr-o moţiune de cenzură votată de deputaţii din Partidul Socialist (PSRM), Partidul Comuniştilor (PCRM) şi Partidul Democrat (PD, membru al coaliţiei de guvernământ).

Moţiunea de cenzură a fost depusă în contextul mişcărilor de contestare a Guvernului proeuropean condus de Valeriu Streleţ şi al arestării fostului premier şi fost lider al PLDM Vlad Filat, acuzat de fraude bancare şi luare de mită.

Premierul a respins acuzaţiile de corupţie lansate împotriva sa de reprezentanţii celor trei partide şi a declarat că adevăratul motiv al demiterii sale ar fi altul. Valeriu Streleţ afirmă că în acest fel a fost pedepsit pentru faptul că nu i-a răspuns la telefon oligarhului Vladimir Plahotniuc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici