Ploi torenţiale catastrofale în Japonia: Zeci de persoane au murit, iar alte zeci au fost date dispărute/ Peste 1,6 milioane de oameni au fost evacuaţi

Cel puţin 27 persoane au murit, iar alte 47 au fost date dispărute, în partea central-vestică a Japoniei, în urma ploilor torenţiale, a informat postul NHK, adăugând că peste 1,6 milioane de oameni au fost evacuaţi din propriile locuinţe, relatează site-ul agenţie Reuters.

2333 afișări
Imaginea articolului Ploi torenţiale catastrofale în Japonia:  Zeci de persoane au murit, iar alte zeci au fost date dispărute/ Peste 1,6 milioane de oameni au fost evacuaţi

Ploi torenţiale catastrofale în Japonia: Cel puţin 11 persoane au murit, iar alte 45 au fost date dispărute

Agenţia Meteorologică a Japoniei a emis avertismente speciale pentru insula Honshu, aflată în vestul Japoniei, împotriva alunecărilor de teren şi rafale puternice de vânt.

Agenţia a mai anunţat că deşi există o diferenţă de vreme între vest şi est, există risc de ploi torenţiale şi în zona estică a Japoniei.

Un alt bărtbat din Hiroshima a murit după ce a căzut în râu de pe un pod.

Iniţial, autorităţile au anunţat vineri că bilanţul victimelor este de patru persoane.

Şeful Secretariatului Guvernului Japoniei, Yoshihide Suga, a informat că în jur de 48.000 de poliţşti, pompieri şi membri ai Forţelor armate ale Japoniei, încearcă să ţină situaţia sub control.

Până sâmbătă, peste 1,6 mlioane de oameni au fost evacuţi din propriile locuinţe, a informat Agenţia pentru Administrarea Incendiului şi Dezastrelor.

Condiţile meteorologice au afectat de asemenea şi industria . Câţiva producători auto au oprit producţia deoarece ploile şi inundaţia au oprit lanţurile de aprovizionare, iar siguranţa muncitorilor era ameninţată, a informat agenţia Kyodo.

Mitsubishi Motors Corp a oprit producţia într-o fabrică, în timp ce Mada Motor Corp a oprit liniile de producţie în două fabrici.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici