Ploi torenţiale în Pakistan: Cel puţin 34 de persoane au murit

Ploi torenţiale au provocat în ultimele zile moartea a 34 de persoane în Pakistan, în special în regiunile de frontieră cu Afganistanul, au anunţat miercuri autorităţile.

137 afișări
Imaginea articolului Ploi torenţiale în Pakistan: Cel puţin 34 de persoane au murit

Ploi torenţiale în Pakistan: Cel puţin 34 de persoane au murit (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

În provincia Khyber Pakhtunkhwa (nord-vest), 25 de persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 57 au fost rănite, din cauza ploilor intense care au căzut de duminică până marţi, potrivit serviciilor de salvare provinciale. În plus, trei militari au fost daţi dispăruţi ca urmare a unei avalanşe dintr-o zonă muntoasă, conform autorităţilor.

Ploile torenţiale din ultimele zile au provocat, de asemenea, moartea unei persoane în regiunea pakistaneză Caşmir şi a altor opt în provincia centrală Pendjab, potrivit unor oficiali locali din cadrul serviciilor de urgenţă. Astfel, cel puţin 34 de persoane au murit din cauza averselor.

Peste 470 de persoane au murit în Pakistan, în timpul inundaţiilor de toamna trecută. Inundaţiile de atunci au afectat aproape cinci milioane de persoane, un bilanţ mai mic însă decât cel înregistrat în urma "musonului secolului", în 2010, care a afectat aproximativ 21 de milioane de locuitori.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici