Ploile record aduse de Ida în SUA au dus la moartea a cel puţin 44 de persoane

Inundaţiile care au afectat patru state din nord-estul Statelor Unite au ucis cel puţin 44 de persoane, în condiţiile în care rămăşiţele uraganului Ida au dezlănţuit ploi torenţiale care au inundat liniile de metrou din New York şi au împiedicat zborurile, au declarat joi oficiali citaţi de Reuters.

201 afișări
Imaginea articolului Ploile record aduse de Ida în SUA au dus la moartea a cel puţin 44 de persoane

Ploile record aduse de Ida în SUA au dus la moartea a cel puţin 44 de persoane

Cel puţin 13 persoane şi-au pierdut viaţa în New York, alături de trei în Westchester County. Guvernatorul New Jersey, Phil Murphy, a declarat într-un tweet că cel puţin 23 de locuitori ai statului au pierit în furtună.

Trei persoane au fost găsite moarte într-un subsol din cartierul Queens din New York, în timp ce patru rezidenţi din Elizabeth, New Jersey, au murit într-un complex de locuinţe publice aacoperit de 2,4 m de apă.

Zeci de vehicule au fost găsite abandonate pe drumurile din zonă joi. În Somerset, New Jersey, au fost ucişi cel puţin patru şoferi, au spus oficialii.

Serviciul Naţional de Meteorologie a confirmat că două tornade care au smuls copaci au lovit, miercuri, Maryland, una în Annapolis şi alta în Baltimore. Un tânăr de 19 ani ar fi murit după ce a încercat să-şi salveze mama dintr-un apartament inundat din Rockville, Maryland, potrivit Washington Post.

Pagubele vin la trei zile după ce Ida, unul dintre cele mai puternice uragane care a lovit SUA, a ajuns în Louisiana, distrugând comunităţi întregi.

Rămăşiţele Idei au adus 15 până la 20 cm cm de ploaie pe o porţiune din nord-est, de la Philadelphia în Connecticut, şi au stabilit un record orar de precipitaţii pentru Manhattan, doborându-l pe cel stabilit de furtuna tropicală Henri cu mai puţin de două săptămâni în urmă. a spus Serviciul Naţional Meteorologic.

Numărul dezastrelor, precum inundaţiile şi valurile de căldură, provocate de schimbările climatice, a crescut de cinci ori în ultimii 50 de ani, potrivit unui raport publicat la începutul acestei săptămâni de Organizaţia Mondială de Meteorologie, o agenţie a ONU.

Guvernatorii din New York şi New Jersey au cerut locuitorilor să rămână acasă, în timp ce echipajele lucrau pentru a curăţa drumurile şi a restabili serviciile de metrou şi legăturile feroviare care deserveau milioane de rezidenţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici