PNL Moldova cere scoaterea PSRM în afara legii, cercetarea penală a lui Dodon şi alegeri repetate

Partidul Naţional Liberal din Republica Moldova cere scoaterea Partidului Socialiştilor în afara legii, cercetarea penală a lui Igor Dodon şi alegeri repetate, se arată într-o declaraţie privind actuala criză politică din republică, potrivit Unimedia.

322 afișări
Imaginea articolului PNL Moldova cere scoaterea PSRM în afara legii, cercetarea penală a lui Dodon şi alegeri repetate

PNL Moldova cere scoaterea PSRM în afara legii, cercetarea penală a lui Dodon şi alegeri repetate

„În contextul actualei crize politice, cauzate în mare parte de lipsa dialogului politic dintre partidele parlamentare, criză ce a scos la iveală şi fapte strigătoare la cer privind finanţarea din exterior a PSRM, vehiculate şi anterior în spaţiul public, PNL se declară profund indignat de această realitate şi cere decidenţilor şi instituţiilor de resort să cerceteze penal activitatea PSRM şi să recurgă la măsurile ce se impun”, se arată în declaraţie.

”Avându-se în vedere o asemenea încălcare gravă a legii, ce demonstrează că alegerile parlamentare au fost total compromise, PNL consideră că numai un consens al tuturor forţelor politice privind desfăşurarea unor alegeri repetate sau anticipate, fără participarea PSRM, ar fi o decizie legală, corectă, echitabilă, ce ar exclude pe viitor ingerinţe străine în procesul electoral”, potrivit documentului.

”Unioniştii au fost adesea calomniaţi urât şi nedrept de către forţele proruse, inclusiv că ar fi fost finanţaţi din România, fapt respins de PNL şi prin decizii irevocabile de judecată, urmare a unui proces intentat fostului Preşedinte al PCRM Vladimir Voronin, de unde provine şi Igor Dodon cu socialiştii săi, care – pe bani grei – promovează interesele unui stat străin, Rusia, având o conducere cu veşnice reflexe expansioniste, stat ce sprijină regimuri separatiste şi seamănă războaie”, se anunţă în declaraţia oficială.

PNL susţine că nu sprijină forţe antiromâneşti şi proruse la guvernare.

„Suntem indignaţi de amestecul criminal al emisarilor ruşi în treburile interne ale Republicii Moldova, de acceptarea vizitei vicepremierului Kozak, de constituirea alianţei monstruoase Kozak-2 într-un Parlament fără legitimitate, urmare a unor finanţări ilegale pentru unii concurenţi electorali, Parlament ce a emanat un Guvern cu persoane rău famate, fidele Klanurilor promoscovite ce s-au perindat prin guvernările anterioare, precum şi de nerespectarea condamnabilă a Constituţiei şi a legilor, ceea ce a generat haos şi dualitate a puterii în stat”, mai notează partidul unionist.

Mai mult decât atât, partidul solicită unioniştilor să-şi consolideze forţele.

„Regretăm votul dat de unionişti pentru forţe europene false, aliate – iată! – cu exponenţii Rusiei, nu agreăm ”arondarea noastră”, a primului partid unionist, a PNL, vreunei grupări politice ”beligerante” şi îi îndemnăm pe adepţii Reunirii cu România să îşi consolideze forţele, deoarece numai aşa ne putem reconfirma verticalitatea şi demnitatea naţională, de care am dat dovadă şi noi, în aceşti peste 12 ani de rezistenţă politică demnă, în condiţii vitregi şi nedrepte, ce mai caracterizează viaţa politică de junglă din al doilea stat românesc”, conchide declaraţia oficială.

Taguri:
r moldova,
pnl,
psrm

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici