Poliţia belgiană, în ALERTĂ după ce Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele din Paris, ar fi fost văzut la Anderlecht

Poliţia din Bruxelles a fost în alertă joi seara, în urma unor informaţii obţinute de serviciile secrete conform cărora Salah Abdeslam, căutat în cazul atentatelor de la Paris, ar fi fost văzut la Anderlecht, informează Het Laatste Nieuws, citat de site-ul 7sur7.be.

2856 afișări
Imaginea articolului Poliţia belgiană, în ALERTĂ după ce Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele din Paris, ar fi fost văzut la Anderlecht

Poliţia belgiană, în ALERTĂ după ce Salah Abdeslam, suspect-cheie în atentatele din Paris, ar fi fost văzut la Anderlecht

Toţi poliţiştii disponibili de la Bruxelles au primit ordin să rămână la posturi, în urma acestor informaţii provenind de la serviciile de securitate.

Teroristul Salah Abdeslam, căutat activ în urma atentatelor din 13 noiembrie de la Paris, soldate cu 129 de morţi, ar fi fost văzut la Anderlecht, o localitate din Regiunea Capitalei Bruxelles.

Potrivit Het Laatste Nieuws, lunetişti de elită au fost mobilizaţi, iar poliţişti bine înarmaţi patrulau în zonele aglomerate. Cu toate acestea, nivelul alertei teroriste a rămas la 3.

Universitatea Liberă din Bruxelles (ULB) a închis, joi seara, locurile aglomerate din campusul său, ca măsură de precauţie. "ULB nu a făcut obiectul unei ameninţări directe, dar poliţia ne-a sfătuit să închidem aceste locuri ca măsură de precauţie, ţinând cont de contextul general", a explicat purtătorul de cuvânt al universităţii, Nicolas Dassonville.

Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, este un suspect-cheie căutat de poliţie în urma atentatelor de vinerea trecută de la Paris. El este un belgian care ar fi fost implicat în atentate alături de doi fraţi de-ai săi, dintre care unul a fost arestat şi celălalt a murit într-un atac de pe bulevardul Voltaire, în apropiere de sala de concerte Bataclan.

Salah Abdeslam ar fi închiriat autoturismul Volkswagen Polo care a fost folosit de atacatori şi ulterior găsit lângă Bataclan, unde 89 de persoane au fost ucise.

El a fost oprit sâmbătă de poliţie, alături de alţi doi bărbaţi, într-un vehicul din apropierea frontierei belgiene, dar a fost lăsat să plece după interogare şi verificarea documentelor.

Anchetatorii îl caută în continuare pe Salah Abdeslam, despre care se crede că ar fi pătruns pe teritoriul Belgiei după atacurile sângeroase de vineri seara.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici