Poliţia dă explicaţii privind timpul de intervenţie în urma atacului de pe insula Utoeya

Poliţia din Oslo a dat explicaţii duminică privind perioada de timp, de aproximativ o oră, care s-a scurs între primul mesaj ce menţiona atacul armat de vineri de pe insula Utoeya şi arestarea agresorului.

1117 afișări
Imaginea articolului Poliţia dă explicaţii privind timpul de intervenţie în urma atacului de pe insula Utoeya

Poliţia dă explicaţii privind timpul de intervenţie în urma atacului de pe insula Utoeya (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întrebări critice au apărut după primele indicii potrivit cărora atacatorul a tras focuri de armă timp de o oră şi jumătate, la o reuniune la care participau 600 de tineri, provocând moartea a 86 dintre aceştia.

În cursul unei conferinţe de presă duminică, un reprezentant al poliţiei din Oslo, Johan Fredriksen, a explicat că poliţia din districtul local a primit un prim mesaj care a alertat-o despre atacul armat la ora 17.26 (18.26, ora României).

La locală 17.30, poliţia locală a notificat despre acest incident poliţia din Oslo, a cărei asistenţă a cerut-o oficial opt minute mai târziu, la 17.38.

Utoeya este situată la circa 40 de kilometri distanţă, astfel că o echipă de poliţişti înarmaţi a sosit cu barca pe insulă la 18.25, iar suspectul, Anders Behring Breivik, s-a predat fără a opune rezistenţă două minute mai târziu.

Behring Breivik "a utilizat două arme şi era încă în posesia unei cantităţi semnificative de muniţie", a precizat Johan Fredriksen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici