Poliţia daneză a arestat 20 de supecţi pentru plănuirea unui atentat terorist

Poliţia daneză a arestat miercuri aproximativ 20 de persoane suspectate de planificarea unui atentat terorist pe teritoriul Danemarcei, în cadrul unei operaţiuni la nivel naţional, au informat oficiali din domeniul securităţii, citaţi de site-ul agenţiei de presă Reuters.

856 afișări
Imaginea articolului Poliţia daneză a arestat 20 de supecţi pentru plănuirea unui atentat terorist

Poliţia daneză a arestat 20 de supecţi pentru plănuirea unui atentat terorist

Potrivit unor surse din Poliţie, suspecţii ar fi încercat să achiziţioneze explozibili şi muniţie. Autorităţile au realizat mai multe percheziţii în întreaga ţară în acest dosar, au anunţat reprezentanţii forţelor de securitate în cadrul unei conferinţe de presă.

„Potrivit primelor concluzii, aceste persoane au fost inspirate de ideologii militante, islamiste”, a declarat Flemming Drejer, şeful operaţional al Serviciului de Informaţii din Danemarca.

Unele dintre persoanele reţinute vor fi interogate marţi şi vor fi acuzate de terorism, a declarat şeful Poliţiei daneze, Jørgen Bergen Skov. „Este important să subliniem că i-am arestat pe toţi cei vizaţi de anchetă. Situaţia este sub control”, a declarat acesta.

Danemarca nu s-a mai confruntat cu atacuri islamiste din 2015, când două persoane au fost ucise şi alte şase au fost rănite după ce un bărbat a deschis focul în zona unei sinagogi din centrul capitalei Copenhaga.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici