Poliţia din China a arestat un grup de persoane care a spălat 1,7 miliarde de dolari prin intermediul criptomonedelor

  • Poliţia din China a arestat 63 de persoane acuzate că au spălat până la 12 miliarde de yuani chinezi (1,7 miliarde de dolari) prin intermediul criptomonedelor.
  • Începând cu luna mai 2021, grupul de infractori ar fi folosit veniturile din surse ilicite, inclusiv scheme piramidale, fraude şi jocuri de noroc, pe care le-a convertit în criptomonede tether.
  • Se pare că cele 63 de persoane ar fi folosit diferite conturi de tranzacţionare de criptomonede pentru a converti banii înapoi în yuani chinezi.
  • Anul trecut, poliţia chineză a arestat peste 1.100 de persoane suspectate de spălare de bani prin intermediul criptomonedelor.
360 afișări
Imaginea articolului Poliţia din China a arestat un grup de persoane care a spălat 1,7 miliarde de dolari prin intermediul criptomonedelor

FOTO Twitter

Poliţia chineză a arestat 63 de persoane acuzate de spălare a până la 12 miliarde de yuani chinezi (1,7 miliarde de dolari) prin intermediul criptomonedelor, în contextul în care Beijingul a luat măsuri intense de control a tranzacţiilor cu monede digitale.
 
Începând cu luna mai 2021, grupul de infractori ar fi folosit veniturile provenite din surse ilicite, inclusiv scheme piramidale, fraude şi jocuri de noroc, şi le-a convertit în criptomoneda tether, un stablecoin care este ancorat unu la unu cu dolarul american, a precizat Biroul de Securitate Publică din oraşul Tongliao din Mongolia Interioară, în nordul Chinei, într-o declaraţie făcută în weekend, citat de CNBC.
 
Grupul a folosit serviciul de mesagerie Telegram, care este blocat în China, pentru a recruta diverse persoane din întreaga ţară care să deschidă conturi de criptomonede pentru a ajuta la spălarea fondurilor, a precizat poliţia. Persoanele respective primeau un comision în funcţie de suma de bani pe care o spălau, a adăugat poliţia.
 
Autorităţile au precizat că au fost confiscate de la grupul de infractori produse în valoare de peste 130 de milioane de yuani chinezi.
 
Cazul evidenţiază faptul că, chiar şi după încercările Beijingului de a opri activităţile legate de criptomonede, inclusiv tranzacţionarea şi „mineritul”, există încă o cantitate mare de activităţi legate de moneda digitală.
 
Utilizatorii chinezi au apelat în mod obişnuit la bursele din străinătate pentru a tranzacţiona criptomonede, dar acest lucru a devenit mai dificil pe măsură ce măsurile de  control din partea autorităţilor s-au intensificat anul trecut.
 
Biroul de Securitate Publică a fost alertat când a observat că unul dintre suspecţi avea un volum lunar de tranzacţii de 10 milioane de yuani în contul său bancar. Autorităţile au declarat că doi dintre suspecţi au fugit în Bangkok, Thailanda, dar au fost convinşi să se întoarcă în China. 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici