Poliţia din India dă vina pe şobolani pentru dispariţia a 200 kg de canabis

„Şobolanii sunt animale mici şi nu se tem de poliţie”, a arătat un tribunal.

258 afișări
Imaginea articolului Poliţia din India dă vina pe şobolani pentru dispariţia a 200 kg de canabis

Poliţia din India dă vina pe şobolani pentru dispariţia a 200 kg de canabis

"Şobolanii sunt animale mici şi nu se tem de poliţie. Este dificil să protejezi drogurile de ei", a declarat un tribunal din statul Uttar Pradesh, conform BBC.

Instanţa a cerut poliţiei să prezinte ascunzătoarea ca probă în cazurile de trafic de droguri.

Judecătorul a citat trei cazuri în care marijuana a fost distrusă de rozătoare. Judecătorul Sanjay Chaudhary a declarat că atunci când instanţa a cerut poliţiei să prezinte drogul confiscat ca probă, i s-a spus că 195 kg de canabis au fost "distruse" de şobolani.

Într-un alt caz, care implica 386 kg de droguri, poliţia a depus un raport în care arăta că "o parte" din canabis a fost "mâncată de şobolani".

Judecătorul Chaudhary a declarat că aproximativ 700 kg de marijuana confiscată de poliţie se aflau în secţiile de poliţie din districtul Mathura şi că "toate acestea erau în pericol de a fi infestate de şobolani". El a adăugat că poliţia nu are competenţa de a se ocupa de această problemă, deoarece şobolanii erau "prea mici". Singura modalitate de a proteja drogurile confiscate de "şoarecii curajoşi", a adăugat el, a fost de a scoate la licitaţie drogurile, iar veniturile să meargă la guvern.

Un oficial de rang înalt al poliţiei din districtul Mathura le-a declarat însă reporterilor că o parte din marijuana depozitată în secţiile de poliţie aflate în vecinătatea sa a fost "deteriorată din cauza ploilor abundente" şi nu distrusă de şobolani.

În 2018, opt ofiţeri de poliţie argentinieni au fost concediaţi după ce au dat vina pe şoareci pentru dispariţia unei jumătăţi de tonă de canabis dintr-un depozit al poliţiei. Însă experţii au contestat afirmaţia, spunând că este puţin probabil ca animalele să confunde drogul cu hrana şi că "dacă un grup mare de şoareci l-ar fi mâncat, în depozit s-ar fi găsit o mulţime de cadavre".

Un studiu publicat în 2019 a constatat că, atunci când şobolanilor de laborator li s-a dat aluat cu canabis, aceştia "au avut tendinţa de a deveni mai puţin activi şi, de asemenea, le-a scăzut temperatura corpului".

În 2017, poliţia din statul Bihar, în estul Indiei, a acuzat şobolanii că au consumat mii de litri de alcool confiscat, la un an după ce statul a interzis vânzarea şi consumul de alcool.

În 2018, tehnicienii care au sosit să repare un bancomat care funcţiona defectuos în statul Assam au descoperit că bancnote în valoare de peste 1,2 milioane de rupii (14 691 de dolari; 12 143 de lire sterline) fuseseră fărâmiţate, iar suspecţii vinovaţi erau tot şobolanii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
şobolani,
droguri,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici