Poliţia din Nepal a făcut apel la vigilenţă vizavi de est-europeni, inclusiv români, după fraude la bancomate

Poliţia din Nepal a cerut Departamentului de Imigraţie să dea dovadă de vigilenţă vizavi de unii cetăţeni est-europeni în urma unor incidente repetate de colectare ilegală a datelor de pe cardurile bancare cu participarea activă a unor indivizi din state precum România, Bulgaria sau Turcia.

1075 afișări
Imaginea articolului Poliţia din Nepal a făcut apel la vigilenţă vizavi de est-europeni, inclusiv români, după fraude la bancomate

Poliţia din Nepal a făcut apel la vigilenţă vizavi de est-europeni,inclusiv români, după fraude la bancomate

Dintre cei şase est-europeni arestaţi în Nepal în ultimele două săptămâni, toţi implicaţi în colectarea ilegală a datelor de pe cardurile bancare, unii instalau dispozitive pentru colectarea acestor informaţii iar alţii erau implicaţi în retragerea de numerar de la bancomate folosind carduri false, date furate, relatează publicaţia nepaleză My Republica.

Doi indivizi arestaţi joi proveneau din Turcia şi au fost identificaţi cu numele de Muhareem Uzun şi Selahattin Yabar. Ei se aflau în posesia a peste 2 milioane de rupii pe care i-au sustras de la bancomate în diferite zone turistice din Kathmandu.

Cei doi au fost prinşi în incinta hotelului Yellow Pagoda, fiind în posedia unor carduri bancare false, opt pagini pe care erau imprimate coduri PIN, 1.660 de dolari americani, 1.700 de euro şi 2,67 de milioane de rupii.

“În urma investigaţiilor preliminare am aflat că cei doi şi cei arestaţi anterior lucrau în cadrul aceluiaşi grup”, a declarat directorul Biroului Centarl de Investigaţii al poliţiei din Nepal.

În urma investigaţiilor derulate s-a stabilit că ei au retras bani cu carduri bancare pe care le-au adus din Europa şi se pregăteau să plece din Nepal pe data de 12 noiembrie, după ce ar fi schimbat rupii nepalezi în dolari americani.

În ultimii ani, în Statele Unite şi Europa au loc din ce în ce mai multe incidente legate de colectarea ilegală a datelor de pe cardurile bancare, iar bandele de infractori din estul Europei sunt active în Nepal, notează publicaţia.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici