Poliţia franceză a găsit noi componente pentru fabricarea bombelor, în apropiere de Paris

Componentele pentru fabricarea bombelor au fost descoperite în apropiere de Paris, după ce în urma unui raid efectuat miercuri au fost găsite materiale pentru confecţionarea de explozibili, informează site-ul postului France 24.

208 afișări
Imaginea articolului Poliţia franceză a găsit noi componente pentru fabricarea bombelor, în apropiere de Paris

Poliţia franceză a găsit noi componente pentru fabricarea bombelor, în apropiere de Paris

Poliţiştii au descoperit componentele respective într-un spaţiu de parcare care aparţinea proprietarului imobilului percheziţionat miercuri în orăşelul Villejuif, la sud de Paris.

Iniţial au fost reţinute două persoane, iar o a treia, în timpul nopţii, a anunţat Gerard Collomb, ministrul francez de Interne, care a precizat că suspecţii "erau implicaţi în activităţi teroriste".

Autorităţile cred că indivizii plănuiau să comită atentate şi au discutat telefonic cu persoane din Siria. Există suspiciuni privind o posibilă legătură între cei trei şi celula teroristă în Spania implicată în comiterea atentatelor de la Barcelona şi Cambrils.

Pe de altă parte, suspecţii neagă acuzaţiile de terorism şi afirmă că o puneau la cale o serie de jafuri armate, intenţionând să folosească explozibilii pentru a deschide bancomate, potrivit lui Collomb.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici