Poliţia germană a arestat un tânăr care s-ar fi alăturat grupării Stat Islamic

Un tânăr de origine tunisiană, în vârstă de 26 de ani, a fost arestat joi, în Germania, fiind suspectat că s-a alăturat grupării teroriste Stat Islamic (SI) în Siria, a anunţat Parchetul general federal, competent în materie de terorism.

134 afișări
Imaginea articolului Poliţia germană a arestat un tânăr care s-ar fi alăturat grupării Stat Islamic

Poliţia germană a arestat un tânăr care s-ar fi alăturat grupării Stat Islamic

Tânărul prezentat sub identitatea Ayub B. este suspectat că a intrat în Siria prin Turcia, la sfârşitul lui mai, pentru a se alătura grupării SI până la revenirea sa în Germania, la mijlocul lui august, a precizat Parchetul într-un comunicat.

În timpul sejurului său în Siria, el ar fi urmat o pregătire pentru luptă şi pentru recrutarea unor noi jihadişti, a adăugat această sursă.

Justiţia germană nu a găsit încă indicii ale unui plan concret de atentat sau ale unor pregătiri pentru atacuri.

Berlinul estimează la aproximativ 550 numărul germanilor plecaţi să lupte de partea grupării Stat Islamic în Siria şi Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici