Poliţia îl caută în România pe liderul a trei suspecţi arestaţi în Ungaria, după drama din Austria

Descoperirea celor 71 de cadavre ale unor imigranţi în autoutilitara găsită joi pe o autostradă din Austria a condus la trei arestări în Ungaria, iar poliţia austriacă îl caută în mod activ pe liderul acestei grupări, care s-ar afla în România, relatează Le Temps online în ediţia de vineri.

2298 afișări
Imaginea articolului Poliţia îl caută în România pe liderul a trei suspecţi arestaţi în Ungaria, după drama din Austria

Poliţia îl caută în România pe liderul a trei suspecţi arestaţi în Ungaria, după drama din Austria (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Potrivit site-ului ziarului elveţian, este vorba despre operaţiuni de căutare a celor care se fac vinovaţi de drama de pe autostrada austriacă, la sud de Viena.

Potrivit primelor elemente ale anchetei, scrie cotidianul austriac Krone, citat de către Le Temps, poliţia austriacă a procedat la trei arestări în Ungaria.

Cele trei persoane s-ar afla în spatele traficului de imigranţi cu autoutilitara.

De asemenea, poliţia austriacă desfăşoară operaţiuni de căutare a liderului acestei "mafii", care s-ar afla în România, potrivit aceleiaşi surse.

Poliţia austriacă a recuperat în noaptea de joi spre vineri 71 de cadavre, în descompunere, ale unor imigranţi, găsiţi într-o autoutilitară abandonată pe banda de staţionare de urgenţă a autostrăzii care asigură legătura între Neusiedl şi Parndorf.

Potrivit autorităţilor austriece, autoutilitara, de 7,5 tone, ar fi părăsit Budapesta miercuri, la prima oră, către frontiera austro-ungară. Vehiculul ar fi traversat frontiera în noaptea de miercuri spre joi.

Vehiculul, înmatriculat în Ungaria şi inscripţionat cu logoul unei firme slovace de carne de pasăre, a fost abandonat joi dimineaţa.

Şoferul nu a fost de găsit.

Ministerul român al Afacerilor Externe preciza joi că niciun cetăţean român nu este implicat în cazul autoutilitarei abandonate în Austria, după ce Janos Lazar, şeful de cabinet al premierului Ungariei, Viktor Orban, a afirmat joi că şoferul veviculului abandonat în Austria, în care erau zeci de imigranţi morţi, este cetăţean român.

Poliţiile austriacă şi ungară au lansat o anchetă comună.

Anunţul cu privire la găsirea vehiculului a fost făcut în timp ce cancelarul german Angela Merkel participa joi, la Viena, la un summit cu liderii a şase ţări din Balcanii de Vest, care au cerut un "plan de acţiune" UE în vederea stopării imigranţilor.

"Suntem cu toţii tulburaţi de această veste teribilă", a declarat Angela Merkel. "Este un avertisment să trecem la treabă, pentru a soluţiona această problemă şi a da dovadă de solidaritate", a subliniat ea.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici