Poliţia israeliană a arestat nouă persoane în legătură cu atacul petrecut duminică, la Ierusalim

Poliţia israeliană a anunţat că a arestat nouă persoane despre care se crede că ar avea legătură cu autorul atacului cu camion de la Ierusalim, soldat cu patru morţi şi 17 răniţi, potrivit The Associated Press şi BBC News.

915 afișări
Imaginea articolului Poliţia israeliană a arestat nouă persoane în legătură cu atacul petrecut duminică, la Ierusalim

Poliţia israeliană a arestat nouă persoane în legătură cu atacul petrecut duminică, la Ierusalim (Imagine: mirror.co.uk)

Luba Samri, o purtătoare de cuvânt a Poliţiei, a declarat că cinci din membrii familiei atacatorului se află printre cei arestaţi. Toţi cei arestaţi sunt din cartierul Jabel Mukaber, unde locuia şi autorul atacului.

Duminică, un camion a intrat într-un grup de oameni care se aflau în apropiere de promenada Armon Hanatziv din Ierusalim, au anunţat serviciile de salvare Magen David Adom.

Cei decedaţi sunt trei femei şi un bărbat de aproximativ 20 de ani, care lucrau în cadrul armatei. Teroristul a fost împuşcat mortal de către personalul de securitate la locul atacului.

Teroristul, identificat ca fiind Fadi al-Qanbar, provine din cartierul Jabel Mukaber din Ierusalim.

Potrivit premierului Benjamin Netanyahu, teroristul care a comis atacul cu camion în Ierusalim duminică după-amiaza era aparent un simpatizant al organizaţiei Stat Islamic.

Grupul militant palestinian Hamas, care controlează Fâşia Gaza, însă este considerat drept un grup terorist de Israel, SUA şi alte state, l-a lăudat pe atacator.

Purtătorul de cuvânt al Hamas, Abdul-Latif Qanou, a catalogat atacul drept "eroic" şi a încurajat palestinienii să "escaladeze acţiunile de rezistenţă".

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici