Poliţia israeliană arestează peste 300 de oameni prezenţi la o adunare religioasă

Poliţia a arestat marţi peste 300 de oameni care se participau la o adunare religioasă în nordul Israelului, în timp ce ofiţerii încercau să controleze mulţimea care încălca restricţiile cauzate de epidemia de coronavirus, informează Associated Press.

1680 afișări
Imaginea articolului Poliţia israeliană arestează peste 300 de oameni prezenţi la o adunare religioasă

Poliţia israeliană arestează peste 300 de oameni prezenţi la o adunare religioasă

Poliţia a transmis că, în ciuda reglementărilor privind interzicerea unor adunări mari de oameni pe Muntele Meron şi a punctelor de control ale poliţiei pe drumurile din apropiere, sute de evrei practicanţi s-au întors, iar unii „au aruncat cu pietre şi alte obiecte în ofiţerii de poliţie aflaţi la faţa locului”.

Oamenii asistau la o adunare prilejuită de sărbătoarea Lag B'Omer, atunci când evreii ultra-ortodocşi se adună în mod obişnuit la mormântul unui rabin proeminent din antichitate pe Muntele Meron. De obicei, astfel de sărbători religioase sunt marcate cu adunări enorme de oameni, dans şi focuri de tabără.

Mii de israelieni ultra-ortodocşi au marcat sărbătoarea la Ierusalim cu adunări mari, în ciuda interdicţiilor privind adunările publice de peste 20 de persoane impuse din cauza pandemiei.

Comunitatea ultra-ortodoxă din Israel a fost cea mai afectată de epidemia de coronavirus. Ministrul de interne, Aryeh Deri, a spus la începutul acestei săptămâni că aproximativ 70% din cele peste 16.500 de cazuri confirmate în Israel au fost în rândul comunităţii ultra-ortodoxe, care constituie aproximativ 12% din populaţia Israelului.

Israelul a început să reducă restricţiile de circulaţie şi adunările sociale la începutul acestei luni. Israelul a raportat 260 de decese în urma COVID-19. Mai mult de jumătate dintre cei infectaţi în Israel şi-au revenit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici