Poliţia italiană a destructurat o reţea importantă, "Napoli Group", de falsificatori de bani

Poliţia italiană a destructurat, cu concursul EUROPOL, o importantă reţea de falsificatori de bani din Napoli (sud), care controla o parte importantă a pieţei falsificării monedei euro în mai multe ţări, printre care şi România, a anunţat miercuri o sursă judiciară.

139 afișări
Imaginea articolului Poliţia italiană a destructurat o reţea importantă, "Napoli Group", de falsificatori de bani

Poliţia italiană a destructurat o reţea importantă, "Napoli Group", de falsificatori de bani (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

În total 53 de persoane au fost arestate în urma unei anchete care a durat doi ani şi a permis identificarea acestei reţele - "Napoli Group" -, foarte activă în Europa, dar şi în Africa de Nord şi alte ţări, a declarat într-o conferinţă de presă procurorul din Napoli Giovanni Colangelo.

Carabinierii italieni au reuşit să adune toate elementele care au dovedit că "Napoli Group" a preluat controlul unei părţi importante a pieţei de falsificare a monedei euro, a anunţat, de asemenea, într-un comunicat EUOPOL, Agenţia europeană de poliţie cu sediul la Haga (Olanda).

Membrii acestei reţele de falsificatori de bani distribuiau cantităţi importante de euro falşi atât în Italia, cât şi în întreaga lume, cu ajutorul unei reţele foarte dense, potrivit EUROPOL.

România, Franţa, Spania, Germania, Bulgaria, Albania, Senegal, Maroc, Tunisia şi Algeria se află printre ţările cele mai afectate, potrivit acestei surse.

Procurorul din Napoli a precizat, la rândul său, că ancheta a permis confiscarea a aproximativ 5.500 de bancnote şi monede false, în valoare de aproximativ un milion de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici