Poliţia norvegiană s-a temut că Breivik a înghiţit un dispozitiv exploziv sau o telecomandă

Poliţia norvegiană a bănuit, la câteva zile după atacurile din 22 iulie şi arestarea lui Anders Behring Breivik, că este posibil ca acesta să fi înghiţit un dispozitiv exploziv sau o telecomandă, cerând efectuarea unei radiografii a suspectului.

261 afișări
Imaginea articolului Poliţia norvegiană s-a temut că Breivik a înghiţit un dispozitiv exploziv sau o telecomandă

Anders Behring Breivik (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aveam de-a face cu un om care detonase o bombă şi care apoi comisese numeroase alte crime mult mai grave şi trebuia să avem în vedere toate posibilităţile, inclusiv ca el să fi înghiţit un dispozitiv", a declarat procurorul Paal-Fredrik Hjort Kraby.

Presa norvegiană a scris sâmbătă că poliţia se temea că Behring Breivik, în vârstă de 32 de ani, ar fi putut detona o altă bombă în timpul primei audieri în faţa justiţiei, la trei zile după ce ucisese 69 de persoane pe insula Utoeya.

Hjort Kraby a recunoscut, la sfârşitul săptămânii trecute, că poliţia s-a temut că Breivik ar putea detona o bombă, "însă a fost efectuată rapid o radiografie şi nu a fost descoperit nimic".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici