Poliţia olandeză, sceptică în privinţa recuperării tuturor cadavrelor din Ucraina

Şeful poliţiei olandeze a declarat luni că "nu există nicio garanţie" că vor fi găsite toate cadavrele victimelor catastrofei aeriene din estul Ucrainei şi lucrurile lor personale.

142 afișări
Imaginea articolului Poliţia olandeză, sceptică în privinţa recuperării tuturor cadavrelor din Ucraina

Poliţia olandeză, sceptică în privinţa recuperării tuturor cadavrelor din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Nu există garanţii", a susţinut Gerard Bouman, şeful poliţiei olandeze în Parlament. "Aş vrea să vă pot garanta că toate cadavrele şi toate lucrurile persoane vor fi aduse, dar cred că şansele nu sunt foarte mari", a adăugat el.

Bouman a asigurat că posibilitatea de a nu se găsi totul a fost discutată cu rudele victimelor. El a susţinut că nu ştie câte cadavre au fost găsite până în prezent.

"Ceea ce am găsit în aceşti saci în Ucraina (...) este de nedescris, este într-adevăr oribil", a explicat el. "Sunt fragmente (umane), mici şi mari", "unele sunt arse", a adăugat el.

Un avion al companiei Malaysia Airlines a fost doborât de o rachetă la 17 iulie în estul Ucrainei cu 298 de persoane la bord, dintre care 193 de olandezi şi 28 de australieni. Procesul de identificare urmează să aibă loc în Olanda.

În total, au fost transportate 228 de sicrie cu avionul către Olanda, dar, subliniază Bouman, un sicriu nu corespunde neapărat unei victime.

La zece zile de la această tragedie, resturi umane, fragmente de fuselaj şi lucruri personale ale victimelor se află în continuare la locul accidentului, în timp ce în împrejurimi, luptele dintre forţele guvernamentale şi separatiştii ucraineni s-au intensificat.

Duminică, rebelii au afirmat că au predat autorităţilor olandeze un tren în estul Ucrainei care conţinea lucruri personale ale victimelor, dar Ministerul Justiţiei a dezminţit informaţia.

Poliţiştii olandezi şi australieni neînarmaţi au încercat, luni, să meargă la locul tragediei, dar s-au întors din drum din motive de securitate.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici